Over ons

Stichting Hart voor Burkina is de samenwerking aangegaan met L’église des Assemblées de Dieu Temple Elim, een kerk in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso.  Het project is ontstaan uit een initiatief van Alice de Ruiter, voorzitter van deze stichting.  Zij is diverse jaren actief geweest voor een ander project in Burkina , heeft het land daarom ook  meerdere keren bezocht.   Met behulp van één van haar Burkinese contacten is het contact met deze kerk in Ouagadougou tot stand gekomen en hebben wij daar ons project opgestart. Door het werk van Stichting Hart voor Burkina,  bieden wij ondersteuning aan zowel kinderen als volwassenen m.b.t. onderwijs en evangelisatie, in de ruimste zin van het woord, door zowel woord als in daad.

Hart voor Burkina is in oktober 2020 begonnen als project onder de paraplu van Stichting Philippus. Op 16 maart 2022 hebben wij Stichting Hart voor Burkina opgericht. Per 1 augustus 2022 zijn wij onder de paraplu van Stichting Philippus weg gegaan en zijn wij zelfstandig verder gegaan als Stichting Hart voor Burkina, inmiddels Anbi-erkend.

De bestuursleden van Hart voor Burkina zetten zich op geheel vrijwillige basis in voor het project en ontvangen hiervoor dus ook geen vergoeding.