Help mee!

Uw hulp is meer dan welkom! Alleen samen kunnen wij dit werk voort blijven zetten onder zowel kinderen als volwassenen in Burkina Faso.

Hoe kunt u ons helpen?

U kunt heel direct helpen om ons werk te steunen, in gebed en in gaven. Ook een kleine gift maakt veel verschil voor het werk in Burkina Faso. 

U kunt ons werk financieel ondersteunen door een kind te sponsoren ( zie de pagina ‘Sponsor een kind’ ) , maar u kunt ook partner worden door een door uzelf te bepalen periodiek bedrag over te maken naar NL96INGB0396040853 t.n.v. Stichting Hart voor Burkina ( Anbi-erkend ). Eenmalig een gift overmaken is natuurlijk ook een mogelijkheid.

U kunt ook doneren doormiddel van het scannen van deze Givt QR-code:

Heeft u een bedrijf en wilt u businesspartner worden van Hart voor Burkina, door ons werk structureel financieel te ondersteunen met een door u zelf te bepalen bedrag? Dat zou meer dan geweldig zijn! Meldt u zich dan even aan bij Alice de Ruiter, via alice@hartvoorburkina.nl . Indien gewenst kunnen wij uw logo en naam op onze website plaatsen.

Bent u aangesloten bij bijvoorbeeld een vereniging, organisatie, kerk of school en wilt u ons werk ondersteunen door het organiseren van een sponsorloop, een wandeltocht, een zendingscollecte of iets geheel anders? Ook dat kan. Mocht u hulp nodig hebben hierbij, denken wij graag met u mee. Uiteraard zijn wij ook altijd bereid, om geheel vrijblijvend, een korte presentatie te houden over ons werk in Burkina Faso. Neemt u gerust contact met ons op m.b.t. de mogelijkheden.

Bouw kerk

Hart voor Burkina werkt samen met een lokale evangelische gemeente in Ouagadougou. De gemeente groeit, waardoor het kerkgebouw te klein is geworden en er tijdens de zondagse diensten niet meer voor iedereen een plek in de kerk beschikbaar is en dus wekelijks een deel van de mensen buiten, op het terrein van de kerk, de dienst probeert te volgen. Plannen voor de bouw van een grotere kerk zijn gemaakt, de autorisatie voor deze bouw is een feit. Echter is het erg lastig om voor de bouw van de nieuwe kerk, fondsen te werven onder eigen gemeenteleden, gewoonweg omdat zij erg arm zijn. Om een nieuwe kerk te kunnen bouwen op het terrein waar de huidige kerk staat, zijn daarom fondsen van buitenaf nodig. Men heeft in augustus / september 2021 de fundering kunnen leggen. Daarna zal de bouw in fases gaan, wanneer men er weer de middelen voor heeft. Omdat Hart voor Burkina met deze gemeente samenwerkt en de kinderen van ons project ook wekelijks samenkomen in en bij deze kerk, ondersteunen wij de kerk in het fondsenwerven voor de bouw van de nieuwe kerk. Wilt u hierin, letterlijk en figuurlijk, uw steentje bijdragen, ook dan kunt u uw gift overmaken naar NL96INGB0396040853 t.n.v. Stichting Hart voor Burkina o.v.v. gift nieuwbouw kerk. Voelt u zich vrij om ons te contacten mocht u hier vragen en / of opmerkingen over hebben.

1 augustus 2021: leggen eerste steen t.b.v. het nieuwe kerkgebouw.
Augustus 2021. De eerste werkzaamheden nieuwbouw kerk.

Februari 2022. De bouw ligt op dit moment stil. Men hervat de werkzaamheden wanneer er er geld is om de vloerplaten voor de ( gedeeltelijke ) verdieping aan te brengen.
Voorbereidingen verdieping kerk, mei 2022
voorkant kerk, januari 2023
Bouw nieuwe kerk Ouagadougou juni 2023
Ook in het zuiden van het land hebben wij het afgelopen jaar bijgedragen aan de bouw van een nieuwe kerk. Toen wij in juni 2022 in dit dorpje op bezoek waren, lag er niet meer dan een klein hoopje stenen die men had gebakken van het geld dat men zelf ingezameld had. De foto hier boven en de foto hieronder, zijn gemaakt in juni 2023. Mede dankzij de giften die Hart voor Burkina hiervoor mocht ontvangen, kon deze kerk binnen 1 jaar worden gebouwd! Een ieder die hier aan bijgedragen heeft, heel hartelijk dank!!